A festék színskála tartalmazza a vásárló kedvencét!

Festék színskála

Mindenegyes ember a meghitt otthonról álmodozik. Ennek elérése céljából, a lakók rengeteg mindenre képesek. Konkrétan a lakásban egy kompozíciót hoznak létre, a különböző árnyalatok kavalkádjából. A falra használt festék színskála megtalálható szinte minden szaküzletben, azonban manapság már az interneten is elérhető.

Például a Farrow & Ball honlapján megnézheti a 132 színből álló készletet. Persze a budapesti üzletükben ezt alaposabban szemügyre veheti. Vegye figyelembe, hogy az online felületen látható szín valamennyiben eltérhet a falfelületen lévőtől. Ez csak természetes, ugyanis a fény fajtájától is nagyban függ a festék színskálán jelen lévő tónusok.

Továbbá az sem mindegy, hogy milyen felületen szeretné alkalmazni. Teljesen más a helyzet, amennyiben fára, téglára vagy gipszkartonra festené fel. Mindegyiknek más-más felszívó hatásuk van. Ráadásul, ha elfelejti az alapozót, számíthat rá, hogy a szín nagyban el fog térni a festék színskálán látottaktól. Tehát nemcsak a szín kiválasztása fontos, hanem annak a helyes felvitele is.