Az okos karpánt sok mindent tud

Okos karpánt

Az okos telefonok világában nem meglepő, hogy számos egyéb eszköz is vezérelhető interneten keresztül a mobil készülékeinkről. A wifi kapcsolat, illetve a Bluetooth szabvány révén számos eszköz csatlakozatható a mobilhoz, ilyen például az okos karpánt. Mitől lehet okos egy darab szilikon? A csuklónkon hordott eszköz karóraként viselhető pánt. Az okos karpánt érzékelőkkel ellátva számos biomechanikus funkciót ellát.

Érzékeli a pulzusunkat, így sportolás közben és nyugalmi állapotban is folyamatos visszajelzést tud adni szívünk működéséről. Számolja a megtett lépéseinket, így az elégetett kalóriát is képes kiszámolni. Valamint mérni tudja az alvásra fordított időt. Az okos karpánt méltán kapta az okos nevet, hiszen ezektől a funkcióktól eltérően még további lehetőségeket is kínál.

Az óra, naptár, stopper lehetőségek alap dolognak számítanak. Néhány típus akár Bluetooth kapcsolattal headset-ként is szolgál. Minden telefongyártó rendelkezik saját okos karpánt választékkal, ezért érdemes mindig az annak megfelelő márkát választani.