Az elektromos konvektor előnye és hátránya

Szponzorált tartalom

Elektromos konvektor

Mára már nagyon elterjedtek a villanyárammal működő fűtőtestek. Egyre népszerűbb a gáz helyett az elektromos konvektor használata. Az előbbit tekintve nyílt, valamint zárt égésűeket különböztetünk meg. A zárt égésterűeket parapetes melegítőtestnek, a nyílt égésterűeket pedig kéményesnek nevezik.

A parapetest általában az ablak alatt helyezik el, ennél a fajtánál a falon át történik az égéshez szükséges levegő beszívása, illetve az égéstermék elvezetése is. Az utóbbi típust említve, a kéményhez csatlakozva vezeti el a gázt és ereszti be a levegőt. Mindkettőnek egyforma a működési mechanizmusa, azonban a füst elvezetése és az oxigén pótlása eltérő.

Az elektromos konvektor villamos energia segítségével melegíti fel a levegőt. A falakat nem képes átmelegíteni, ezért kiegészítő fűtésként vagy kisebb helyiségek melegítésénél érdemes használni. Mikor ez kikapcsolásra kerül, a levegő is igen hamar lehűl. Anyagát tekintve léteznek lemez, illetve öntöttvas formájában, mérete pedig különböző lehet.