A vermut izgalmas története

Szponzorált tartalom

Vermut

Néhány ital rendkívül nagy múltra tekint vissza és hosszú utat járt be, amíg végül a mai formájában a boltok polcaira került. Többek között, a vermut is egy ilyen, aminek a létezése már Pitagorasz korában is széles körben ismeretes volt.

A későbbiek során Hippokrátész, a gondosan kiválasztott gyógynövények mellett, a vermutot is előszeretettel alkalmazta a különböző frissítő, illetve gyógyító hatású kezelésekhez. A házi változat nagy népszerűségre tett szert a 17. századi Itáliában, aztán végül Torinóban indult meg az ipari méreteket öltő előállítása.

Néhány évvel később az abszinthoz hasonlóan, erről a remek italról is az a hír járta, hogy mérgező alapanyagokat tartalmaz, de a koholt vádak elterjedése nem tudta megakadályozni, hogy a vermut a világ egyik legkeresettebb alkoholos italává váljon.

Manapság rendszerint három fajtája létezik, az extra dry, a bianco és a sweet, amiket aszerint különböztetünk meg, hogy mennyire édesek. Az ízletes italok minden alkalomra kitűnő választásnak bizonyulnak.